UNESCO Združene šole 2018-11-15T07:59:19+00:00

UNESCO Združene šole

UNESCO šola

Mednarodni dnevi

Mednarodni dan strpnosti

       Na šoli bomo obleležili ta mednarodni dan z delavnicami in aktivnosti na temo strpnosti, prijaznosti in prijateljstva.

IZ RODA V ROD … ZA VSE ČASE

“Mir je sad ljubezni, kajti da bi živeli v miru, je treba prenesti veliko stvari.” Robert de Lamennais

V petek, 21.septembra 2018, smo se udeležili mednarodnega projekta Meja, ki je potekal ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju. V sklopu projekta smo obeležili tudi to leto mednarodni dan miru, ki ga prireja organizacija Unesco.

Ob prihodu so nas razveselili z domačimi dobrotami, ki smo si jih privoščili ob čudovitem razgledu na morje in mesto. Na razpolago smo imeli različne delavnice, ki smo se udeležili in marsikaj novega naučili, sonce pa je poskrbelo za še dodatno motivacijo. Ob koncu smo se udeležili še proslave, na kateri so se predstavili povzetki različnih delavnic. Slavnostni govor pa nam je podal gospod Jože Bogataj, koordinator Unesca.

Skozi bogato vsebino dogodka smo spoznali vrednost miru na svetu. Res je, da ne moremo pomagati vsem, a že s tem, da širimo pozitivno energijo in mir, lahko spremenimo pogled ljudi na svet. V tistih krajih je pred nekaj desetletji divjala vojna, sedaj imamo mir, delajmo na tem, da bodo tudi prihodnje generacije uživale občutek miru in varnosti. Na koncu smo skupaj zasadili drevo miru in s tem tudi končali prireditev.

Nina Bahun in Nina Benkič, 3.B

Dostopnost