Šola ambasadorka Evropskega parlamenta 2019-11-11T11:30:32+00:00

Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

Program, ki ga vodi Informacijska pisarna Evropskega parlamenta, je namenjen srednjim in poklicnim šolam po Sloveniji. Predvsem je namenjen dvigovanju zavedanja mladih o Evropi in evropski parlamentarni demokraciji, da bi si pridobili aktivno znanje o Evropski uniji, zlasti o Evropskem parlamentu. Poleg poučevanja dejstev o Evropski uniji vključuje tudi pridobivanje izkušenj o evropskem državljanstvu, in sicer kaj pomeni EU v vsakdanjem življenju in kaj lahko storimo, da bo prihodnja Evropa taka, kot si jo želimo.

Program ustvarja razvijajočo se mrežo šol ambasadork, ki svoje izobraževalne dejavnosti izvajajo v stalnem sodelovanju z Informacijsko pisarno, Evropskim parlamentom ter njegovimi predstavniki – evropskimi poslanci. Slovenske šole se v skupno šolsko-parlamentarno mrežo za sodelovanje lahko vključijo prek vnaprej določenih učnih aktivnosti na področju vrednot, delovanja evropske demokracije in možnosti življenja v EU.

Več podrobnosti je na spletni strani Šola ambasadorka Evropskega parlamenta.

EU ni hec

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vas

 vabi na

drugega v nizu šestih zabavnih evropskih debat s stand up komiki Skečoholiki in prijatelji

EU ni hec

Jernejem Celecem in Alešem Novakom, ki bo v ponedeljek,18. marca, ob 19. uri

Gledališču Park Murska Sobota.

Evropska unija. Zakaj jo sploh potrebujemo? Vsak se je to že kdaj vprašal. Britanci verjetno še najbolj na glas. Ampak kaj so resnične prednosti in slabosti EU?

Na ta in podobna vprašanja bosta ogovarjala člana Skečoholikov Aleš Novak in Jernej Celec .

Prosimo, da si svoje mesto zagotovijo na EPljubljana@europarl.europa.eu, prek obrazca http://bit.ly/EU-ni-hec-MS ali 01 252 88 32.

Turneja Skečoholikov po vsej Sloveniji je del kampanje Tokrat grem volit, s katero želimo EU približati volivcem in jih vzpodbuditi, da se udeležijo evropskih volitev, ki bodo 26. maja 2019.

Pred dogodkom nas bo pozdravil tudi župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek.

Po dogodku bo manjša pogostitev.

Vstop za gledalce je brezplačen.

V sredo, 9. maja 2018, se je na šoli dogajalo …

Dostopnost