Tekmovanje v znanju iz sladkorne bolezni

2019-12-05T15:30:14+00:00

21. DRŽAVNO TEKMOVANJE V ZNANJU IZ SLADKORNE BOLEZNI

21. novembra 2019 se je na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota odvijalo državno tekmovanje v znanju iz sladkorne bolezni.

Tekmovanje na državni ravni je letos potekalo na treh lokaciji, in sicer v Izoli, Zagorju in Murski Soboti. Srednja zdravstvena šola Murska Sobota je tako gostila 70 osnovnih (144 učencev)  in 20 srednjih šol (44 dijakov) ter 44 njihovih mentorjev v soorganizaciji z Zvezo društev diabetikov Slovenije.

Sladkorna bolezen na žalost zaenkrat ni ozdravljiva, sta pa zanjo zelo pomembna preventiva in skrb za zmanjševanje dejavnikov tveganja, zato je znanje najboljša preventiva za bodoče generacije in tega se poleg Zveze društev diabetikov Slovenije dobro zavedajo vzgojno-izobraževalne organizacije, zato učence in dijake vztrajno ozaveščajo in jih vzpodbujajo tudi k tekmovanju v znanju iz te epidemične bolezni.

Tekmovalci in njihovi mentorji so ob prijavi prejeli polnovredno malico, sledil je kulturni program, obarvan s prekmursko tematiko. Po pozdravnem nagovoru gostiteljice ravnateljice Zlatke Lebar, so sledili nagovori predstavnice Občine Murska Sobota Rofine Bernjak, predstavnice Zveze društev diabetikov Slovenije – gospe Žuži Kepe, predsednika Društva diabetikov Murska Sobota, gospoda Igorja Viteza; prisoten pa je bil tudi zdravnik diabetolog Zorancho Trpkovski.

Tekmovanje je potekalo med 11. in 12. uro. V času, ko so ocenjevalci in ocenjevalna komisija opravljali svoje delo, so si tekmovalci in učitelji, ki niso sodelovali pri ocenjevanju, v avli šole ogledali diaprojekcijo o šoli in življenju ter ustvarjanju v njej.

Okoli pol enih so se tekmovalci s svojimi mentorji, upajmo da z novimi izkušnjami in zadovoljni, odpravili proti domu.

Dostopnost