Strokovna ekskurzija

ROGAŠKA SLATINA, KOZMETIKA AFRODITA

V torek, 14. januarja, smo se z dijaki 3. in 4. letnika programa kozmetični tehnik odpravili na strokovno ekskurzijo v Rogaško Slatino.

Osnovni namen ekskurzije je bil ogled predstavitve dveh novih linij kozmetike Afrodita, ki ju je uvedla kot novost v svoji ponudbi.

Še pred seminarjem na podjetju Kozmetike Afrodite pa smo si ogledali proizvodnjo Steklarne Rogaška.

Ta navdušuje s svojo tradicijo in kakovostjo še tako zahtevne naročnike, proces nastajanja njihovih izdelkov pa je naravnost fascinanten. Sprehodili smo se skozi proizvodnjo in opazovali kako korak za korakom nastajajo nove umetnine. Zaključek je bil sprehod skozi trgovino, kjer je bil možen nakup izdelkov.

Sledil je seminar na sedežu kozmetike Afrodita.

Predstavljeni sta bili linija Neuro sensitive in Art Of SPA professional, najprej teoretično, nato pa je sledil še praktični prikaz priporočene izvedbe, kjer sta se dve dijakinji lahko prepustili še vlogi modela.

Pri seminarju so bile razložene marsikatere informacije glede uporabe izdelkov, njihovih sestavin in delovanja.

Po seminarju smo obiskali njihovo trgovino v isti stavbi, kjer so izloženi vsi izdelki, ki jih proizvajajo, teh je nekaj čez 650.

Ker smo želeli čimbolj izkoristili dan, smo se odpravili naprej proti Olimju, tam smo obiskali samostan Olimje, kjer nam je menih povedal nekaj malega o zgodovini in nastanku cerkve in lekarne. Izvedeli smo tudi, zakaj se ob samostanu nahaja tudi zeliščni vrt, ob katerem majhna potka vodi še do znane čokoladnice Olimje.

Kratek uvod ob vstopu v čokoladnico in že smo poskušali, kako slastna je njihova čokolada. Sledil je še zaključni nakup čokolad in pralin, s katerimi si bomo sladkali še nekaj trenutkov.

Dan se je tako začel zgodaj, se iz megle prevesil v čudovit sončen dan, vrnitev pa upam, da z eno čudovito izkušnjo več.

Dostopnost