Strokovna ekskurzija I

STROKOVNA EKSKURZIJA KOZMETIČNEGA PROGRAMA

3. februarja 2020 smo se z dijaki 3. letnika v programu kozmetični tehnik odpravili na še eno ekskurzijo, tudi tokrat v smeri proti Olimju, vendar z drugačno vsebino.

Z avtobusom smo krenili izpred šolskega dvorišča v zgodnjih jutranjih urah proti Podčetrtku. Tam smo si ogledali terme Olimia, ki ga sestavlja več kompleksov.

Že na parkirišču smo opazili zanimivo arhitekturo term, za kar so prejeli tudi nagrado.

Tudi ob vstopu v kompleks term Orhidelia, kjer smo z ogledom pričeli, nam je brž-ko-ne postalo jasno, kako velik vpliv ima ambient v termah in v wellnessih.

Ob ogledu smo občudovali prostore, detajle v njih, predstavljen nam je bil tudi program in storitve, ki jih ponujajo. Začutili smo tudi delček terapije z gongi v čudovito opremljenem počivalnem prostoru. Ob vodenju terapevtke smo se za trenutek umiriili, sprostili in se posvetili sebi.

Popeljali so nas še na ogled drugih kompleksov.

Namen ogleda je bil, da dijaki spoznajo in vidijo razliko med kozmetičnim salonom in wellnessom, tudi potek dela ter da dobijo občutek, kako pomembno je v našem poklicu, da so vsi čuti zadovoljeni, kako pomembna je energija in umirjenost med delom s strankami in kakšen je razpon možnosti zaposlitve.

Sledil je drugi del ekskurzije, ki se je odvijal v Žalcu, v podjetju Kana, ki je zastopnik večinske naše negovalne kozmetike, ki jo uporabljamo pri urah pedikure, znamke Gehwohl.

Po prihodu se je podjetje predstavilo. Predstavljen je bil razvoj podjetja, zastopstvo različnih znamk negovalnih in dekorativnih izdelkov ter zastopstvo za vso pedikersko opremo za salone in wellnesse.

Ponovili smo tudi teoretični del snovi vezane na pedikuro, temu je sledil praktični prikaz izvedbe medicinske pedikure z najnovejšimi pripomočki, izdelki in opremo: keramični svedri za tanjšanje glivičnih in zadebeljenih nohtov ter kreme za stopala s hialuronom.

Model je imel na stopalih prisotno kurje oko, ki ga je pedikerka odstranila z aparatom, prav tako je bila cela pedikura izvedena večinoma aparaturno z vodnim pršilom.

Namen obiska v Kani je bil širiti znanje o pedikuri in pedikuri za diabetike, spoznati izvedbo zahtevnejšega stopala in sanacijo določenega problema na stopalih.

Po strokovnem delu je sledilo sproščeno druženje in pozno kosilo.

Dijaki so bili še posebej pohvaljeni glede pridnosti in sodelovanja, na kar sem še posebej ponosna.

Upam, da so dijaki dobili lepo izkušnjo in da so preživeli tako lep dan, kot sem ga jaz z njimiJ

Tanja Žohar

Dostopnost