Statistične igre

Šolsko tekmovanje se prične 1. decembra.

Mentor Božidar Šalamon.

Več o tekmovanju

Začele so se 6. Evropske statistične igre: dijaki, sestavite ekipe in sodelujte!

Začelo se je zbiranje prijav na tekmovanje 6. Evropske statistične igre. Dijaki iz 19. evropskih držav se bodo najprej pomerili na nacionalni ravni, najboljši pa na koncu še v evropskem finalu. Če imaš rad podatke, se s sošolci prijavi na Evropske statistične igre in se poteguj za nagrado!

Veliko podatkov o tekmovanju najdete na tej povezavi.

Prijave ekip so do 30. 11. 2022!!!   Kontaktirajte mentorja!

Podrobnosti o tekmovanju.

Mentor Božidar Šalamon.

Več o tekmovanju

Začele so se 5. Evropske statistične igre: dijaki, sestavite ekipe in sodelujte!

Začelo se je zbiranje prijav na tekmovanje 5. Evropske statistične igre. Dijaki iz 16 evropskih držav se bodo najprej pomerili na nacionalni ravni, najboljši pa na koncu še v evropskem finalu. Če imaš rad podatke, se s sošolci prijavi na Evropske statistične igre in se poteguj za nagrado!

Veliko podatkov o tekmovanju najdete na tej povezavi.

Prijave ekip so do 30. 11. 2021!!!   Kontaktirajte mentorja!

Pogosta vprašanja

Evropske statistične igre zgledi nalog

Mentor Božidar Šalamon.

Več o tekmovanju

Začele so se 4. Evropske statistične igre: dijaki, sestavite ekipe in sodelujte!

Začelo se je zbiranje prijav na tekmovanje 4. Evropske statistične igre. Dijaki iz 16 evropskih držav se bodo najprej pomerili na nacionalni ravni, najboljši pa na koncu še v evropskem finalu. Če imaš rad podatke, se s sošolci prijavi na Evropske statistične igre in se poteguj za nagrado!

Veliko podatkov o tekmovanju najdete na tej povezavi.

Prijave ekip so do 30. 11. 2020!!!   Kontaktirajte mentorja!

Razpis tekmovanja 4. Evropske statistične igre

Pogosta vprašanja

Evropske statistične igre zgledi nalog

Mentor Božidar Šalamon.

Več o tekmovanju

3. Evropske statistične igre: sestavi svojo ekipo in sodeluj!

Več informacij in podrobnosti o tekmovanju in nalogah najdeš na spletu. Na konec tega prispevka sem prenesel datoteke, ki ti olajšajo iskanje določenih odgovorov.  Tu najdeš odgovore na mnoga vprašanja, ki se ti mogoče porajajo. Tekmovanje je novo, saj kot v naslovu opaziš, gre komaj za tretjo izvedbo. Tako o kakšnih favoritih težko govorimo. O statistiki pri pouku matematike še niste nič slišali, ker imamo v učnem načrtu to v četrtem letniku zadnje mesece.  Nihče torej ni v prednosti! Naša šola se poskuša tekmovanja udeležiti prvič, zato tudi mentor ni vsemogoč.

Poišči si ekipo in se prijavi!

Letos mogoče prva izkušnja, drugo leto zmagovalna ekipa!

Pogosta vprašanja    

Evropske statistične igre zgledi nalog

Razpis tekmovanja

Poročilo o tekmovanju v šolskem letu 2019/2020

Ob zaključku nacionalnega dela tekmovanja vas obveščamo o letošnjih zmagovalcih. Tokrat so to kar  štiri ekipe. Zmagovalci na državni ravni tekmovanja so bili letos prvič izbrani v dveh različnih podkategorijah – dve ekipi z izborom strokovne žirije, drugi dve pa z izborom v javnem glasovanju.

Na državno tekmovanje se je uvrstila naša ekipa z imenom AMATERJA v sestavi Saša Kuzma in Leon Titan Preininger. Še enkrat jima čestitamo za ta dosežek!

Strokovna žirija je v kategoriji A najbolje ocenila nalogo ekipe 20IN20 iz Gimnazije Kranj, v kategoriji B pa nalogo ekipe TRIUMVIRAT iz Gimnazije Koper.
V javnem glasovanju je bila v kategoriji A najuspešnejša ekipa YOBAMA iz Gimnazije Želimlje, v kategoriji B pa ekipa TEGLZAROŽE iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Po ocenah strokovne žirije so se preostale ekipe v posamezni kategoriji razvrstile takole:
– kategorija A: RADOVEDNI, FREKVENCA9, KAM, SMH, GAMS, MMA, AMATERJI, YOBAMA, MAKANADD3*
– kategorija B: USPEŠNE, DNA, DEXTER, LLAMA, TEGLZAROŽE, MIGETALKE, BELLATRIX, ABSOLUTNE0, LNMSTORM.
(*strokovna žirija je nalogo morala izločiti iz ocenjevanja, ker ekipa ni upoštevala pravila, da je za predstavitev rezultatov analize dovoljeno uporabiti največ 8 prosojnic skupaj z uvodno prosojnico)

Vse štiri zmagovalne ekipe so se uvrstile v evropski finale. Tega dela tekmovanja zaradi trenutnih razmer žal ne bodo mogli izpeljati po načrtovanem urniku, bodo pa se glede možnosti izvedbe v naslednjih dneh posvetovali z mentorji finalistov. Najprej pa morajo dobiti zagotovilo Eurostata, da evropski finale sploh lahko izvedejo.

Na spletni strani Statističnega urada RS si lahko ogledate naloge vseh ekip, ki so se v nacionalnem finalu potegovale za zmago. Povezava na Facebook profilu Statističnega urada RS.  
Vsi udeleženci bodo prejeli majice.

Dijakom čestitamo za dosežene uspehe! Verjamemo, da so dijaki tudi tekom letošnjega tekmovanja pridobili veliko novega znanja in uporabnih veščin.

Na državnem tekmovanju je naša ekipa z imenom AMATERJA v sestavi Saša Kuzma in Leon Titan Preininger osvojila srebrno priznanje.

Čestitamo jima za ta dosežek!

Nova priložnost bo drugo leto!

 

Mentor, Božidar Šalamon

Dostopnost