Statistične igre

Tekmovanje je zaključeno na državni ravni.

Mentor Božidar Šalamon.

Več o tekmovanju

3. Evropske statistične igre: sestavi svojo ekipo in sodeluj!

Več informacij in podrobnosti o tekmovanju in nalogah najdeš na spletu. Na konec tega prispevka sem prenesel datoteke, ki ti olajšajo iskanje določenih odgovorov.  Tu najdeš odgovore na mnoga vprašanja, ki se ti mogoče porajajo. Tekmovanje je novo, saj kot v naslovu opaziš, gre komaj za tretjo izvedbo. Tako o kakšnih favoritih težko govorimo. O statistiki pri pouku matematike še niste nič slišali, ker imamo v učnem načrtu to v četrtem letniku zadnje mesece.  Nihče torej ni v prednosti! Naša šola se poskuša tekmovanja udeležiti prvič, zato tudi mentor ni vsemogoč.

Poišči si ekipo in se prijavi!

Letos mogoče prva izkušnja, drugo leto zmagovalna ekipa!

Pogosta vprašanja    

Evropske statistične igre zgledi nalog

Razpis tekmovanja

Poročilo o tekmovanju

Ob zaključku nacionalnega dela tekmovanja vas obveščamo o letošnjih zmagovalcih. Tokrat so to kar  štiri ekipe. Zmagovalci na državni ravni tekmovanja so bili letos prvič izbrani v dveh različnih podkategorijah – dve ekipi z izborom strokovne žirije, drugi dve pa z izborom v javnem glasovanju.

Na državno tekmovanje se je uvrstila naša ekipa z imenom AMATERJA v sestavi Saša Kuzma in Leon Titan Preininger. Še enkrat jima čestitamo za ta dosežek!

Strokovna žirija je v kategoriji A najbolje ocenila nalogo ekipe 20IN20 iz Gimnazije Kranj, v kategoriji B pa nalogo ekipe TRIUMVIRAT iz Gimnazije Koper.
V javnem glasovanju je bila v kategoriji A najuspešnejša ekipa YOBAMA iz Gimnazije Želimlje, v kategoriji B pa ekipa TEGLZAROŽE iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Po ocenah strokovne žirije so se preostale ekipe v posamezni kategoriji razvrstile takole:
– kategorija A: RADOVEDNI, FREKVENCA9, KAM, SMH, GAMS, MMA, AMATERJI, YOBAMA, MAKANADD3*
– kategorija B: USPEŠNE, DNA, DEXTER, LLAMA, TEGLZAROŽE, MIGETALKE, BELLATRIX, ABSOLUTNE0, LNMSTORM.
(*strokovna žirija je nalogo morala izločiti iz ocenjevanja, ker ekipa ni upoštevala pravila, da je za predstavitev rezultatov analize dovoljeno uporabiti največ 8 prosojnic skupaj z uvodno prosojnico)

Vse štiri zmagovalne ekipe so se uvrstile v evropski finale. Tega dela tekmovanja zaradi trenutnih razmer žal ne bodo mogli izpeljati po načrtovanem urniku, bodo pa se glede možnosti izvedbe v naslednjih dneh posvetovali z mentorji finalistov. Najprej pa morajo dobiti zagotovilo Eurostata, da evropski finale sploh lahko izvedejo.

Na spletni strani www.stat.si/igre, lahko pregledate naloge ekip, ki bodo za svoj uspeh prejele tudi nagrade. Naloge vseh ekip, ki so se v nacionalnem finalu potegovale za zmago, pa si lahko pogledate na Facebook profilu Statističnega urada RS.  
Vsi udeleženci bodo prejeli majice.

Dijakom čestitamo za dosežene uspehe! Verjamemo, da so dijaki tudi tekom letošnjega tekmovanja pridobili veliko novega znanja in uporabnih veščin.

Na državnem tekmovanju je naša ekipa z imenom AMATERJA v sestavi Saša Kuzma in Leon Titan Preininger osvojila srebrno priznanje.

Čestitamo jima za ta dosežek!

Nova priložnost bo drugo leto!

 

Mentor, Božidar Šalamon

Accessibility