Skupaj na poti vere in miru

# 4 »Skupaj na poti vere in miru«  Beltinci, 8. 10. 2022

Škofija Murska Sobota je v Beltincih gostila že tradicionalno srečanje katoličanov iz Slovenije in Hrvaške; letos so se jim prvič pridružili tudi katoličani iz Madžarske. Srečanje je potekalo pod geslom skupaj na poti vere in miru.

S strani  predsednice društva DMSBZT Pomurja smo bili povabljeni k sodelovanju, kot prostovoljci, saj se je na srečanju pričakovalo 6000 ljudi.

Na povabilo so se odzvale in v  Beltincih zeleno utripale dijakinje 1.a – Tea Sraka, Elena Šonaja, Taja Lubi, Zara Holer Rozman, Ana-Lena Antonič, Ema Jukić, Dora Horvat. Vključene so bile  v ekipo prostovoljcev za sprejem romarjev, kateri so prišli z avtobusom.        

Povedale so: Naša naloga je bila, da smo sprejele vsak avtobus in na avtobusu pozdravile in podale osnovne informacije romarjem in sicer v njihovem jeziku. Se pravi, da smo govorile ne le slovensko ampak tudi hrvaško in madžarsko. Začetno tremo smo hitro premagale in smo se imele lepo.

Dijakinje 1. c – Nejša Huber, Mojca Lebar, Teja Kocet, Nuša Horvat, Lara Krancelbinder, Elena Holcman, Lina Gjergjek, Zala Krajnc, Alina Škrlec, Sara Varga in Brina Smodiš. Zeleni utrip sem vzdrževala Sabina Šebjan Jaklin.

Lara je povedala: srečanje mi je bilo zelo zanimivo hkrati pa tudi zabavno, saj sem oz. smo lahko pomagali ljudem, če je le bilo potrebno ter se tudi imele “fajn” v družbi. Naš razred je bil dodeljen  medicinski pomoči prostovoljcev, s tem namenom, da bi ob primeru slabega počutja oz. slabosti nesli vodo, …  Sem zelo vesela, da sem se tega prostovoljnega dela udeležila, saj se zdaj še bolj zavedam, kako  lepo je pomagati sočloveku. Upam, da  bomo imeli večkrat priložnost, kot sem jo imela sedaj, torej priložnost prostovoljstva, pomagati ljudem, saj mi to veliko pomeni.

Dostopnost