Pristopi

PRISTOPI, STISNI IN REŠI ŽIVLJENJE

V soboto,  14. 10. 2023, smo v BTC-ju v Murski Soboti sodelovali v akciji »Slovenija oživlja 2023«, ki so jo ob Svetovnem dnevu oživljanja, pripravili člani Slovenske zveze študentov medicine. Ob pomoči študentov Nadje, Eve ter Luka smo pripravili stojnico, razobesili plakate, namestili lutke za oživljanje in AED. Sprva smo imeli malo treme, ko pa sem prve mimoidoče povabila, da se še sami preizkusijo v oživljanju, sem se počutila precej samozavestno. Večina srčnih zastojev, ko se mora začeti z oživljanjem, se zgodi našim najbližnjim, zato je pomembno da znamo osnovne prve pomoči.
Zainteresiranost obiskovalcev za učenje je bila raznolika. Nekateri so z zanimanjem pristopili, postavljali mnoga vprašanja ter se z veseljem preiskusili v oživljanju, medtem pa so bili drugi bolj zadržani in v dvomih. Pristopilo je tudi veliko mlajših in otrok, ki smo jih s pomočjo staršev opogumili da se preizkusijo v oživljanju. Na koncu smo jih nagradili s pobarvanko s temeljnimi postopki oživljanja.
Odlično smo se počutili v družbi starejših kolegov – študentov, ki so nam predali kar nekaj svojega znanja. Dogodek je bil zanimiv, spletli smo nova prijateljstva, dobili nove izkušnje ter utrdili svoje znanje. Ja in komaj čakamo na naslednje leto in nove akcije Slovenija oživlja! !

Eva Horvat(3.b), Adrijana Filipič, Katja Bakan(3.c) in mentorica Jana Bučar (s podporo na daljavo)

Dostopnost