Obvestilo

2020-11-20T16:03:32+00:00

Spoštovane dijakinje, dijaki, starši, skrbniki, stari starši in ostali, ki ste po sili razmer postali del izobraževalnega sistema

Epidemiološka slika se žal ne umirja, zato bomo verjetno še nekaj časa delali na daljavo. To je postal že skoraj utečen vsakdan, vendar ni tako enostavno, saj se iz dneva v dan srečujemo z novimi težavami in izzivi, ki jih bolj ali manj uspešno rešujemo. Vsekakor pa je dejstvo, da se s tem še nihče ni nikoli srečal, zato tudi rešitev, ki bi jih lahko nekje prebrali, nimamo. Vsi se trudimo po najboljših močeh vendar pogosto opazimo, da cilja nismo dosegli. Kako naprej??? Kdo je tisti, ki bo šolski sistem spet zapeljal na stare tirnice? Tega verjetno več ne bomo dočakali in se bomo morali vsi prilagoditi novo nastalim situacijam. Eno pa ostaja nespremenjeno. To je znanje, kompetence in veščine, ki jih  potrebujemo za opravljanje poklica.

Izhajajoč iz tega delujejo tudi učitelji in poskušajo dijakom predati največ kar je mogoče glede na trenutne razmere. Učitelji poročajo, da vas večina zelo pridno dela in ugotavljajo, da se sedaj lahko še bolj individualno povezujete z njimi in lahko dobite zelo konkretne odgovore in nasvete. Lahko celo rečem, da je večina navdušena nad vašo zavzetostjo do učenja, kljub težkim razmeram. Žal pa ugotavljamo, da nekateri dijaki to situacijo razumejo tudi kot možnost priti do dobre ocene po najlažji poti, s čim manj truda. Zato se bojim, da bodo tako pridobljene ocene in posledično spričevala doprinesla nevarnim situacijam na delovnih mestih. V trenutnih razmerah še posebej izstopa potreba po zelo usposobljenih kadrih, saj je zdravstvena nega izredno zahtevna. To samo dokazuje, da je znanje potrebno osvojiti in ga nadgrajevati. Zato vsi tisti, ki se tega že dolgo zavedate, ne obupajte in nadaljujte enako zavzeto še naprej. Zastavljeni cilj boste gotovo dosegli.

Delo na daljavo je izredno zahtevno, pa vendar poskušajte iskati dodatno znanje, povezujte se z učitelji, saj je to sedaj prednost v primerjavi z delom v šoli, sodelujte s sošolci, čeprav je neposredno druženje trenutno onemogočeno in ne pozabite na »odklop«, da si napolnite baterije, vidite sonce tudi za oblaki in se veselite ponovnega snidenja na ul. dr. Vrbnjaka 2 v Rakičanu, kjer vas čakamo, morda na polaganju temeljnega kamna za telovadnico.

 

Zlatka Lebar, ravnateljica

Dostopnost