Vrnitev v šolo

Spoštovani dijaki, starši in skrbniki!                        

Na podlagi okrožnice Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Zavoda RS za šolstvo in Centra RS za poklicno izobraževanje, vam posredujem nekaj informacij in navodil za potek dela od 18. 5. 2020.

Kot ste že slišali iz medijev, se bodo prvi vrnili v šolske klopi dijaki zaključnih letnikov, vendar ne vsi hkrati. Profesorji se z vami že dogovarjajo za delo v naslednjem tednu. Zavedati se moramo, da je nevarnost ponovnega širjenja  okužbe z virusom SARS-CoV-2 še vedno velika, zato bomo vračanje v šolo izvajali po strogih varnostnih merilih. Obvestili vas bomo, kdaj in kdo bo prišel v šolo in vam posredovali potrebna navodila, ki bodo objavljena na spletni strani šole.

Tako boste naslednji teden pridobivali ocene na način kot ste se dogovorili s profesorji in se pripravljali na maturo ozira zaključni izpit.

Navodila o poteku mature in zaključnega izpita čakamo ta teden, tako da vam sedaj o tem ne morem nič konkretnega sporočiti.

Morda samo še novost, ki bo dobrodošla v primeru, če vam ne uspe vse predmete pozitivno zaključiti. Pred maturo imate možnost opravljati en popravni izpit (27. ali 28. 5. 2020).

Tudi ostali dijaki se boste vrnili v šolo po dogovoru s profesorji. To bo predvsem popravljanje negativnih ocen, pridobivanje znanj v kabinetih ali delo s posameznimi profesorji. O natančnih datumih vas bomo pravočasno obvestili.

Večino dela pa bomo nadaljevali in zaključili na daljavo, zato še vedno pridno delajte.

Do sedaj ste se vsi zelo trudili pridobivati znanje na vsem nam novi način, ki traja že deveti teden, zato vas moram res pohvaliti. Vzemimo to kot novi izziv in priložnost, da  istočasno s šolskim znanjem pridobivamo še izkušnje, ki jih pri klasičnem pouku ne bi bili deležni. V ospredje so stopile druge vrednote kot smo jih imeli prej. Zavedamo se pomena bližine soljudi, zdravja, ki lahko tako hitro mine, sprehodov na svežem zraku in ne nazadnje možnosti hoditi v šolo, se izobraževati, poslušati »tečnega« učitelja in še bi lahko naštevali.

Če ne prej, pa upam, da se vidimo na podelitvi spričeval.

ravnateljica

 

»Ne pozabimo, da je bil tudi največji hrast nekoč majhen želod, ki je padel na tla in vztrajal.« (neznan avtor)

Accessibility