MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE

VSESLOVENSKA AKCIJA

»MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE«

 

PISMO ZA LEPŠI DAN je akcija youngCaritas, katere namen je, da starejšim praznične dni polepšamo s pismom, mlade pa spodbudimo h kreativnosti, pisanju na roke in solidarnosti do starejših ali osamljenih.

K vseslovenski akciji «MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE« nas že osmo leto zapored vabi Ana Petrič, direktorica DEOS centra Notranje Gorice. Cilj akcije je zbrati 21 000 prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centre za starejše po vsej Sloveniji.

Vsako dobro delo je kockica v mozaiku sreče vsaj dveh oseb.

DOBRO SE Z DOBRIM VRAČA!

Z vašo pomočjo prižigamo iskrice v očeh in rišemo nasmehe na obrazu s pomočjo akcij tudi na naši šoli in želimo, da bo tudi letos tako. Zato vas vabim, da se akciji priključite, saj mala pozornost resnično lahko doseže veliko veselje.

KAKO SE PRIKLJUČITE AKCIJI?

Vse, kar vas prosim je, da napišete kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Zaželeno je, da na praznično voščilo tudi kaj prilepite ali narišete, da bo res nekaj posebnega. Seveda upoštevajte pravila lepega vedenja (VIKANJE), zaželeno je, da se podpišete, saj s tem pismo postane osebno. Prav vsako bo izročeno stanovalki ali stanovalcu v njegovi sobi, po potrebi prebrano in prilepljeno na steno. Lahko verjamete, da bo to nekaj izredno lepega in globokega, saj starejši v času napredka tehnologije dobivajo vse manj pisem in voščil, marsikdo pa nima nikogar, od katerega bi lahko kaj prejel.  

Da pisma oziroma voščilnice prispejo do starejših pravočasno jih prinesete meni do 30. novembra, da jih  skupaj odpošljem (in seveda, da vam vpišem ure za proste izbirne vsebine 😉).

SKUPAJ ZMOREMO!

Sabina Šebjan Jaklin, vodja akcije na šoli

Dostopnost