Ladjice Senecura Radenci

2021-10-29T10:57:23+00:00

IZDELOVANJE LADJIC

Društvo UP-ornik organizira dobrodelni projekt v spomin žrtvam genocidov. V okviru projekta se izdelujejo ladjice iz odpadnega papirja, 6.000.000 milijonov ladjic za 6.000.000 žrtev.

Naša šola se je projektu  pridružila, dijaki doma izdelujemo ladjice, ki jih na to prinesemo v šolo, kjer se ladjice zbirajo in se bodo na koncu poslale na društvo.

Skupaj s sošolko Anjo in profesoricama Sabino Šebjan Jaklin ter Danijelo Zelko Škalič smo se dogovorile, da bi izvedle delavnico izdelovanja ladjic v Domu starejših občanov Radenci (SeneCura Radenci). S pomočjo fizioterapevtke in delovne terapevtke v domu SeneCura smo izvedle delavnico v torek, 12.10.2021. Delavnici se je pridružilo lepo število varovancev in s skupnimi močmi nam je uspelo izdelati približno 280 ladjic. Ob izdelavi ladjic smo se pogovarjali, si delili misli in tudi ideje.

Na delavnici pa tudi ni manjkalo smeha in zabave. Z delavnico smo varovancem in nam vsem polepšali ter popestrili dan. Tako, da smo na koncu iz tega dneva vsi potegnili najlepše spomine, na našo skupno druženje in ustvarjanje.

Imeli smo se lepo, zato smo sklenili, da bomo delavnice ponovili.

Elena Gumilar in Anja Zver.

Dostopnost