Erasmus+ Nemčija 2023

Erasmus+

Praksa v Schwindeggu, Nemčija, 22.10.2023 – 12.11.2023

V okviru programa Erasmus+ smo se dijaki Nuša Gomboc, Evelina Balaško in Vid Roš v spremstvu profesorice Mire Vaupotič odpravili na prakso v Schwindegg v  Nemčiji, ki bo trajala od 22.10.2023 do 12.11.2023. Predstavljamo nekaj utrinkov z začetka naše mobilnosti.

Ponedeljek, 23.10.2023: Prvi dan naše prakse smo se z vlakom odpravili v München, kjer smo začeli z ogledom doma za ostarele, imenovanega München-Neufriedenheim Augustinum. Tam smo dobili vpogled v možnosti nadaljnjega usposabljanja in se seznanili s storitvami, ki so na voljo stanovalcem, vključno s prostori za sprostitev, kot je bazen, in kulturnimi dejavnostmi, ki jih nudijo, kot je gledališka dvorana.

Popoldne smo se podali na raziskovanje mesta München, kjer smo si ogledali nekatere od najbolj prepoznavnih znamenitosti, kot so cerkev Frauenkirche, mestna hiša z zvončki (Glockenspiel) in živahno tržnico Viktualienmarkt. Imeli smo tudi prosti čas za samostojno raziskovanje mesta.

Torek, 24.10.2023: V torek smo se odpravili na obisk klinike Grosshadern, ki velja za eno izmed vodilnih medicinskih ustanov v Nemčiji. Med ogledom klinike smo imeli priložnost spoznati različne oddelke in pridobiti vpogled v sodobno medicinsko prakso.

Popoldne smo nadaljevali z raziskovanjem Münchna, kjer smo obiskali BMW muzej, ki je posvečen zgodovini in inovacijam te priznane avtomobilske znamke. Nato smo raziskovali podvodni svet v akvariju v Münchnu, ki nas je popeljal v fascinantno morsko življenje.

Sreda, 25.10.2023: V sredo smo se podali na zgodovinski izlet in obiskali koncentracijsko taborišče Dachau, ki ima pomembno vlogo v zgodovini. Ogledali smo si muzej in različne dele taborišča, kjer so bili taboriščniki izpostavljeni nepredstavljivim razmeram. Spomnili smo se na pomembnost ohranjanja zgodovinskega spomina.

Popoldne smo se vrnili v München, kjer smo imeli še nekaj prostega časa za nadaljnje raziskovanje.

Vid, Evelina in Nuša

Dostopnost