Ekskurzija na kozmetično frizerski sejem v Bologni v Italiji

2023-03-30T11:56:05+00:00

Dijakinje 3. in 4. letnika programa kozmetični tehnik, so se udeležile strokovne ekskurzije na kozmetično frizerskem sejmu v Bologni v Italiji.

Prvi dan so se ustavile v Trstu, v bližini katerega stoji prekrasen dvorec Miramar, nekoč rezidenca cesarja Maksimilijana in njegove žene Šarlote. Plemstvo v 19. stol. je svoje bogastvo razkazovalo tudi s prekrasnimi parki in botaničnimi vrtovi. Park okoli dvorca Miramar se razprostira kar na 22 ha površine, v njem pa lahko najdemo najrazličnejše rastlinske vrste iz celega sveta. Po ogledu parka so se odpravile naprej proti Devinu z prekrasnim razgledom na tržaški zaliv ter se sprehodile še po Rilkejevi poti. Pot so nadaljevale proti Noventa di Piave, kjer se nahaja eden izmed največjih designerskih outletov v bližini Slovenije. Outlet je narejen kot majhno mestece, kjer so namesto stavb trgovine. Obiskale so trgovine prestižnih znamk.

Naslednji dan po zgodnjem zajtrku so se odpravile do Bologne, kjer so obiskale največji sejem kozmetike na svetu, COSMOPROF. Stotine razstavljavcev iz celega sveta se zbere na tem večdnevnem dogodku in predstavijo novosti na vseh področjih. Ni manjkalo niti predstavitev v živo in brezplačnih vzorcev.

Pozno zvečer so se vrnile v rodno domovino polne vtisov in lepih spominov na druženje.

Maja Kukovec

Dostopnost