Edukacija

2020-03-09T22:37:31+00:00

SKRIVNOSTI IZ ZAKULISJA SVETA MODE IN LIČENJA Z MARTINO VRHOVNIK

9. marec 2020, Ekonomska šola Murska Sobota

V znamenju minulega 8. marca sem dan po njem želela pripraviti posebno in nepozabno doživetje in izkušnjo za vse dijake, ki se izobražujejo v programu kozmetični tehnik.

Zaradi prostorske stiske je edukacija potekala na Ekonomski šoli Murska Sobota, kjer so edukaciji lahko istočasno prisostvovali dijaki vseh letnikov iz kozmetičnega programa.

Delavnica je potekala na temo ličenja, ki je trenutno tako zelo atraktivno za vse najstnike, pod vodstvom priznane vizažistke Martine Vrhovnik.

Martina Vrhovnik je prehodila dolgo pot na področju make up-a: poleg modnega ličenja za Fashion Weeke, snemanja modnih editorialov, reklam in tudi nadaljevank v Zagrebu in Beogradu, kjer je bila key MUA, bila osebna vizažistka mnogim slovenskim znanim obrazom in še mnogo drugje bi jo lahko našli. Svojo strast do dela, umetnosti in ličenja je pred nekaj leti nadaljevala s svojimi saloni, najprej v Ljubljani, sedaj pa tudi v Murski Soboti, kjer se poleg individualnega svetovanja in izobraževanja ličenja,  izraža tudi s senzualnim plesom ob drogu za ženske.

Naše marčevsko popotovanje, devetega v mesecu, se je začelo tako sproščeno, kakor sem tudi hotela. S predstavitvijo svojega dela je pričela spontano, kjer smo jo lahko spoznali kot osebo in kot profesionalko na svojem področju. S primeri prikazanimi na slajdih nam je svojo zgodbo približala ter nam predstavila tudi del lastnega portfolia, ki je za make up artista ključen, kjer predstavi svoje delo.

Po premoru je sledil kratek uvod v demonstracijski del, predvajan na platnu. Kot model je sodelovala dijakinja 2. letnika Maša Nemec.

Na polovici obraza je izvedla najprej Beauty make up, nato ga je nadgradila s tehniko Smokey eye ter ga izvedla še na drugi polovici. Prikazovala je slojno nanašanje ličil po principu manj je več in se izognila trenutnemu vsesplošnemu nanašanju velike količine ličil in močne korekcije, ki sodi že v masko in ne ličenje.

Skozi celotno demonstracijo je z nami delila tudi informacije o izdelkih, ki jih uporablja, nam prikazovala različne teksture vsakega izdelka ter odgovarjala na zastavljena vprašanja. Poleg vseh skrivnosti glede ličenja, pripetljajev in izkušenj, ki jih je nabrala na svoji profesionalni poti in jih delila z nami, nas je na koncu presenetila še s simpatičnimi karticami z lastnim podpisom in motivacijsko mislijo ter med vsemi prisotnimi izžrebala dijakinjo, ki ji je poklonila še individualni tečaj za osebno ličenje.

Trenutek, kot je bil današnji, je izkušnja za življenje. Informacije, ki jih je delila Martina z nami, pa neprecenljive. Četudi dijaki tega danes niso začutili, pa jih bodo nekoč v prihodnosti zagotovo.

Dan je bil prekrasen. Upam, da so ga tako preživeli in doživeli tudi dijaki.

Tanja Žohar

Dostopnost