Državno tekmovanje srednjih zdravstvenih šol2024

2024-04-21T12:14:26+00:00

DRŽAVNO TEKMOVANJE 

Bili smo na tekmovanju v znanju iz zdravstvene nege v Slovenj Gradcu

V petek,  5. aprila smo se dijaki 4. in 3. letnikov (Vid Roš, Matej Onišak, Sara Štaman, Lan Sečko, Luka Šajher, Kaja Lebar, Kaja Žižek in Alma Horvat) odpravili v Slovenj Gradec, kjer je potekalo 27. državno tekmovanje Srednjih zdravstvenih šol Slovenije za priznanje Angele Boškin.

Našo pot na Koroško nas je spremljala dobra glasba in prelepo vreme. Tam so nas toplo sprejeli organizatorji s pozdravnim nagovorom, sledila je porazdelitev nas tekmovalcev po učilnicah in prelivanje našega znanja v izpitne pole.

Po seveda odlično odpisanih nalogah je sledil ogled rojstne hiše skladatelja Huga Wolfa, med tem so ocenjevalci pregledovali naše znanje, mi pa smo bili že  malo živčni glede rezultatov.

Po ogledu in sprehodu po mestu ter ogledu dveh cerkva, bolnišnice in njihove šole je sledilo kosilo in druženje

Napočil je čas podelitve priznanj, na kar se je nenadoma prikazal znan slovenski kantavtor Adi Smolar. Seveda smo to srečanje tudi obeležili s fotografijo.

Pred podelitvijo priznanj s področja zdravstvene nege je bilo izvedeno podeljevanje nagrad iz pisanja esejev in likovne umetnosti. Kljub trudu in učenju smo dobili priznanja le za sodelovanje.

Za pridobitev uspeha »je treba delat«, bi rekel Adi. Morda bi morali malo več tudi mi …  Dan smo zaključili z zabavno potjo domov proti prekmurski ravnici s prepevanjem pesmi. In bilo je kljub vsemu lepo …

 Luka Šajher

Dostopnost