Zimska šola GEGL

2020-02-05T17:45:38+00:00

Zimska šola GEGL (Globalno Lokalno Učenje/Global Education Goes Local)

 

Gegl-ovci smo se po ogledu novoletne Ljubljane udeležili še zimske šole na Ptuju med 24. in 26. januarjem v organizaciji IAŠ.

Razveselili smo se srečanja z vrstniki s Srednje šole Zagorje in postali pravi prijatelji. Šole so se udeležili tudi osnovnošolci iz Oplotnice in Majšperka, gimnazjici iz Kopra pa so žal manjkali. Skozi delavnice in interaktivne igre smo utrdili naše znanje o SDG-jih (cilji trajnostnega razvoja), spoznavali težave  beguncev, napisali pesem, ki jo bo uglasbil eden od naših popularnih glasbenikov, raziskali smo kulturno dediščino Ptuja in Kurente.

Predstavili smo načrte in aktivnosti z naše šole, pohvalili smo se s kvizi Kahoot o človekovih pravicah in Ljubljani skozi migracije in zgodovino.

Tekstilni odpadki predstavljajo velik problem. V smislu odgovornega potrošništva smo iz iz starih majic izdelali krasne nakupovalne vrečke.

Skupaj smo risali  svoje  portrete, vsak je nekaj dodal in spoznali smo, da sodelovanje in povezovanje pomeni zanimivejše rezultate.

Pomerili smo se v petju pesmi na teme mir, svet in ljubezen.

Oblikovali smo javno skupino na FB, kjer bomo kot mladi aktivisti, zagovorniki SDG-jev širili in pozivali k odgovornemu ravnanju do narave in družbe.

https://www.facebook.com/mladi.zaboljsisvet.9

Na koncu smo ugotovili, da smo vsa svoja pričakovanja celo presegli.

Do naslednje poletne Šole GEGL…

Zimska šola GEGL

Zapisala mentorica GEGL na naši šoli, Jana Bučar.

Dostopnost