Oko besede

2019-09-24T05:12:51+00:00

V Murski Soboti je prejšnji teden potekalo 24. srečanje slovenskih mladinskih ustvarjalcev, festival Oko besede, ki se ga udeležujejo pisatelji, pisateljice, pesniki, pesnice …

V naši šoli se vsako leto odzovemo povabilu za sodelovanje tako, da nas obiščeta ustvarjalca. Letos je enourno srečanje v razredu potekalo v petek, 20. 9. 2019, po glavnem odmoru. Naš prvi gost je bil pisatelj, scenarist, pesnik in dramatik Franček Rudolf, rojen v Lipovcih, živi pa v Ljubljani. Prebral je krajši odlomek iz svojega romana in pripovedoval o svojem ustvarjanju.

Droga gostja pa je bila Lucija Stepančič, akademska slikarka in restavratorka, ki se s pisateljevanjem in pesništvom ukvarja v prostem času. Predstavila nam je nekaj pesmi. Srečanju so prisostvovali dijaki in dijakinje 2. c in 3. k oddelka ter profesorice Judita Kalamar, Sonja Slana, Metka Prelog in Brigita Štumpf Sovič.

Oba ustvarjalca sta se pri nas prijetno počutila, pohvalila pozorno poslušanje mladih ljudi in se zahvalila za prijetno kramljanje, preden sta se poslovila.

Dostopnost