Pismo za lepši dan je akcija youngCaritas, katere namen je, da starejšim praznične dni polepšamo s pismom, mlade pa spodbudimo h kreativnosti, pisanju na roke in solidarnosti do starejših ali osamljenih. Akciji se tako, kot že nekaj let poprej priključimo tudi na naši šoli.

KAKO SE PRIKLJUČITE AKCIJI?

Vsak dijak, kateri želi sodelovati v akciji se prijavi pri Sabini Šebjan Jaklin – vodji akcije  na naši šoli (osebno ali na sabina.sebjan-jaklin@guest.arnes.si )

Da pisma prispejo do starejših pravočasno jih na šoli zbiramo do 30. novembra in jih takrat skupaj odpošljem. Vsak sodelujoči dobi ure za proste izbirne vsebine.

Kakšno pismo imamo v mislih?

Prav ročno napisano pismo! Trenutno je prijavljenih  že več kot  1810 starejših in osamljenih oseb, ki čakajo na pismo.

Pri pisanju imajo pisci proste roke za izraz svoje kreativnosti in talentov: lahko napišejo lepe misli, voščilo, pesem … , lahko kaj narišejo ali pismu dodajo še kakšno malenkost, kot je čokolada ali kava. A lepa pozornost bo že nekaj napisanih povedi, ki bodo razveselile starejše in osamljene ljudi. Seveda upoštevajte pravila lepega vedenja (VIKANJE), zaželeno je, da se podpišete, saj s tem pismo postane osebno.

 

Sabina Šebjan Jaklin, vodja akcije na šoli

 

 

 

 

Dostopnost