Ples svetovno prvenstvo

30. in 31. oktobra je v Follonici v Italiji potekalo Svetovno prvenstvo v Street showu in Svetovni pokal v Disco dancu. Okoli 1000 plesalcev iz 16 držav. Plesalci Plesnega kluba Zeko so tekmovali v Disco dancu in uspešno zastopali barve Slovenije. Osvojili so 2 medalji. Med njimi je bila tudi dijakinja 1. a naše šole – Taira Celec, ki je nastopila v 3 kategorijah. V kategoriji disco solo starejše mladinke je osvojila odlično 6. mesto in za točko zgrešila finale. V kategoriji mladinskih dvojic je skupaj z Luno osvojila 11.mesto. Nastopila je tudi v članski mali skupini in pomagala ekipi do vrhunskega 2.mesta.

Dejan Zečević poroča:

»To je bila prva mednarodna tekma po dveh letih odpovedi, kar se je poznalo tudi po močni udeležbi. Nismo vedeli kaj pričakovati, ker smo za tekmo izvedeli zelo pozno kot je to v navadi. Vseeno smo se pripravili kolikor se je dalo. Na tekmo smo šli neobremenjeni in smo jo vzeli za dober trening pred prihajajočo novo sezono, ki pa upam, da se bo izpeljala v celoti. Dekleta so bila odlična. Začeli smo malo bolj zadržano, kajti niso več navajene tekmovati vsak mesec ampak ko je začetna trema popustila je steklo in dosegli smo nekaj odličnih rezultatov. Pri članski mali skupini se nam je pridružila tudi plesalka iz Zapleši z Urško, da nam ni bilo potrebno spreminjati postavitev.

Dobro so se odrezale tudi novinke, ki so prvič bile na tako močni tekmi. Najbolj pa sem vesel, da so dekleta poleg odličnih plesalk tudi dobre osebe. Lepo je bilo videti, kako .so skrbele ena za drugo, si pomagale pri frizurah, makeupu, ogrevanju, . mene praktično niso rabile. Dobili smo malo novega zagona po dveh turobnih sezonah, tako, da se veselim prihodnje sezone.«

ČESTITAMO!

Dostopnost