Delavnice

‏‎

PODALJŠEVANJE NOHTOV

19. in 20. februarja 2020 so dijak in dijakinje 3. in 4. letnika v programu kozmetični tehnik spoznavali tehnike podaljševanja nohtov na dvodnevni delavnici, ki je potekala na Ekonomski šoli Murska Sobota, pod vodstvom gospe Mojce Janežič, mednarodne master edukatorke, FW artistke, članice komisije za preverjanje in potrjevanje NPK manikerja in edine slovenske članice mednarodnega združenja sodnikov INJA.

Prvi dan je potekalo predavanje o teoriji manikure: kronološki pregled razvoja postopkov in materialov, akrilati, UV gel kemija, UV in LED lučke, akril, oblika nohtov, teorija podaljševanja nohtov s konico in s šablono.

Temu je v predavalnici sledila demonstracija podaljševanja nohtov z obema tehnikama, kjer je kot model sodelovala dijakinja 3.letnika, Diana Mauko.

Drugi dan smo se iz predavalnice preselili v razred, kjer je potekal praktični del predelane teorije iz prejšnjega dne.

Vsak dijak je izvedel podaljševanje vsaj enega nohta s tehniko konice in vsaj enega s tehniko šablone. Zelo hitro so ugotovili, da tehniki nista tako enostavni, kot se zdi na prvi pogled.

Namen delavnice je bil, da dijaki spoznajo in se seznanijo s podaljševanjem nohtov na strokovni ravni, da se preizkusijo v natančnosti in strpnosti ter da spoznajo pravilen in natančen postopek izvedbe podaljševanja.

Zame pa je bil užitek opazovati tiste duše, ki so postavile fokus in dejansko vidno uživale v novem izzivu.

Po odzivu njih ocenjujem, da jim je delavnica bila všeč in da so zadovoljni z malce drugačnima dvema dnevoma izobraževanja.

Dijaki so dobili novo izkušnjo, na podlagi katere bodo morebiti še bolj razprli krila za poslovne priložnosti, čeprav jim poklic, ki ga pridobivajo, nudi sam po sebi številne možnosti ustvarjanja.

Tanja ŽOHAR

Dostopnost