Projekt EU VOICES

Televizija AS je v začetku letošnjega leta začela z izvajanjem aktivnosti v okviru projekta EU VOICES. Ta je v prvi vrsti namenjen promociji Konference o prihodnosti Evrope in privabljanju splošne populacije, predvsem mladih, k aktivni participaciji v odločanju o naši prihodnosti v Evropi.

V samem projektu so vzpostavili spletno stran, na kateri je vsak torek in četrtek objavljen videoblog enega od priznanih slovenskih strokovnjakov in vplivnežev, ki sodelujejo z njimi. To so Lojze Peterle, dr. Uroš Lipušček, mag. Tanja Cegnar in Laura Menard, vsak pa pokriva določeno temo oz. področje Konference o prihodnosti Evrope. Teme (podnebne spremembe, okolje, izobraževanje in mladi, kultura, migracije, vladavina prava, varnost, vrednote) so izredno zanimive in poučne.

Pod vsakim videoblogom je tudi prostor za komentiranje, podajanje mnenj in idej, ki jih bodo posredovali naprej Evropski komisiji. Izvirni komentarji pa se bodo potegovali tudi za veliko nagrado, in sicer podarjajo 3 x 4 dnevni izlet v Strasbourg za 2 osebi.

Povezava do spletne strani.

K sodelovanju vabljeni dijaki in dijakinje!

Accessibility