Program za dijake – izobraževalna nagradna igra IZRIIS – MZ

Delujemo na področju preventive preprečevanja zasvojenosti in varovanja zdravja otrok in mladostnikov. Z našim programom “Izberi zdravo življenje!” predavamo po srednjih šolah v sklopu OIV ali projektnih dni. Zaradi trenutne situacije, smo bili primorani naš program prilagoditi ter ga “iz učilnic” prestaviti na splet.

Spletno izobraževalno predstavitev našega programa “Izberi zdravo življenje!” (škodljivost tobaka ter alkohola) pogledate TUKAJ.

Za boljšo motivacijo dijakov smo vključili tudi nagradno igro in k sodelovanju povabili svetovno znano akrobatsko skupino Dunking Devils, ki predstavlja aktiven in zdrav način življenja, s katerim se lahko mladi poistovetijo in ima pozitiven vpliv na njihove vrednote. Tako dijaki svoj prosti čas usmerjajo v zdrave aktivnosti in ne razvijejo škodljivih navad.

Menimo, da jih bodo nagrade motivirale, da na stvari pogledajo malo drugače ter morda tako tudi sami postanejo zagovorniki zdravega načina življenja. Z nasveti mladih za mlade se lahko veliko doseže.

Namen programa je, da dijakom predstavimo resnico o tobaku in nikotinu ter tobačni industrijski manipulaciji. Spodbudimo jih k razmišljanju o zdravih navadah in aktivno preživetem prostem času. S takšnim programom dijaki postanejo bolj samozavestni. Začnejo se zavedati svoje odgovornost ter vpliva, ki ga imajo, na celotno družbo.

Zavod IZRIIS
mag. Neja Samar Brenčič
direktorica